Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Tilápie nilská

Tilápie nilská

Tilápie nilská, neboli okounovec, je sladkovodní ryba pocházející z afrického kontinentu. Má jemné bílé maso, bez výrazného rybího pachu a kostí. Díky těmto vlastnostem je velmi oblíbená u konzumentů, převážně u dětí. Pěstuje se napříč všemi kontinenty. Tato teplomilná ryba se pěstuje i ve speciálně vytápěných nádržích v České republice.
Maso tilápie je velice jemné a sladké, hodí se k přípravě exotických pokrmů.

  • 4 filety Tilápie
  • 100g másla
  • sůl
  • 100g hořčice
  • 1 dl Worcestru

Rybu osušíme. Rozpustíme  máslo do kterého vložíme plnotučnou hořčici a  díl  Worcestrové omáčky. Vytvoříme marinádu. Filety Telápie osolíme a polejeme marinádou. Vložíme  do vyhřáté trouby na 250°C po 10 minut. Troubu stahneme na 180°C a pečeme 30 minut.

Podáváme s vařeným bramborem.

Vhodné je rybu doplnit zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:55
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:56
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat