Rukola je rostlina z čeledi brukvovitých. Má drobné lístky podobné listům pampelišky. Obsahuje hodně vitamínu C, beta karoten a železo. Má výborné účinky na organismus - posiluje imunitu, detoxikuje játra a čistí krev. Rukola má ostřejší a jemně štiplavější chuť, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak saláty, zeleninové pokrmy, těstoviny, rizota. Většinou se konzumuje syrová, nebo tepelně upravená na olivovém oleji s česnekem. Rukola je stále populárnější bylinka v české kuchyni.
Receptura je na 4 porce:
Těstoviny vaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme, promastíme olejem. Kuřecí prsa očistíme a pozvolna orestujeme na oleji společně s česnekem. Měkké prsa promícháme s těstovinou a dochutíme solí a pepřem. Při podávání sypeme tvrdým nastrouhaným sýrem, kečupem a omytou rukolou.
Pokud je rukola příliš ostrá, můžeme ji krátce orestovat na oleji s česnekem.
Přejeme Vám dobrou chuť.