Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Těstovinový salát s rukolou

Těstovinový salát s rukolou

Rukola je rostlina z čeledi brukvovitých. Má drobné lístky podobné listům pampelišky. Obsahuje hodně vitamínu C, beta karoten a železo. Má výborné účinky na organismus - posiluje imunitu, detoxikuje játra a čistí krev. Rukola má ostřejší a jemně štiplavější chuť, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak saláty, zeleninové pokrmy, těstoviny, rizota. Většinou se konzumuje syrová, nebo tepelně upravená na olivovém oleji s česnekem. Rukola je stále populárnější bylinka v české kuchyni.

Receptura je na 4 porce:

  • 400g  těstovin
  • 80g   oleje
  • 300g  kuřecích prsou
  • pepř, sůl, česnek
  • 100g rukoly
  • 100g sýra na strouhání

Těstoviny vaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme, promastíme olejem. Kuřecí prsa očistíme a pozvolna orestujeme na oleji společně s česnekem. Měkké prsa promícháme s těstovinou a dochutíme solí a pepřem. Při podávání sypeme tvrdým nastrouhaným sýrem, kečupem a omytou rukolou.

Pokud je rukola příliš ostrá, můžeme ji krátce orestovat na oleji s česnekem.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:47
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:48
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat