Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Losos pečený v jogurtu

Losos pečený v jogurtu

Losos je ryba, která je velmi oblíbená u gastronomických gurmánů nejen pro svou barvu. Je převážně významným zdrojem stravitelných bílkovin, nenasycených mastných kyselin omega 3, vitaminů skupiny B a D a dále minerálů jako selen a draslík. Samotný losos nemá nijak zvlášť výraznou chuť, hodí se tedy k němu například citronová a limetková šťáva, zázvor, česnek, bílé víno, bylinky a další chuťově výrazné ingredience.

Zajímavé rady

  • Norského lososa lze solit před tepelnou úpravou i po ní.
  • Lososa smažíme vždy kůží dolů. Horní část jen poléváme tukem, na kterém rybu připravujete.
  • Lososa můžeme konzumovat  v syrovém stavu, marinovaný, nebo tepelně upravený
  • Výhodou lososa je krátká tepelná úprava a jeho nádherná barva

NÁŠ RECEPT  :  

Receptura je na 4 porce:

  • 800g filet z lososa      
  • 80g bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce Dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce kopru
  • 1 polévková lžíce petrželky
  • sůl, pepř mletý

Jogurt smícháme s hořčicí, petrželkou, koprem, solí a pepřem. Naporcovaného lososa

položíme na plech  a potřeme směsí jogurtu a hořčice…. Zapékáme v troubě při teplotě 200°C cca 10 min. 

Při expedici zdobíme koprem (petrželkou) a plátkem citronu.

Přejeme Vám  dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:06
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:08
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat