Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Králičí hřbet plněný špenátem

Králičí hřbet plněný špenátem

Králičí maso považujeme za lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna, minimální množství kolagenu a nízký obsah tuku. Králičí maso je bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin, vitamínů řady B (především vit B2, B6 a B12). Strukturou se podobá masu drůbežímu. Spotřeba králičího masa v naší populaci je poměrně nízká. Považuje se za lehké, nezatěžující zpestření jídelníčku kvalitním, nízkotučným masem.

Receptura je na 4 porce:

  • 400g králičích hřbetů
  • 240g špenátu
  • 80 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín drcený
  • 1dl oleje
  • 3 cibule
  • 1 dl vývaru  (zeleninový,  masový) nebo voda na podlití

Na másle osmahneme plátky česneku a cibule, přidáme špenát, sůl a dusíme. Králičí hřbet si mezitím připravíme na plnění –  maso lehce rozřízneme, a vytvoříme plátek,  opepříme a osolíme. Takto připravený králičí filet plníme špenátem a stočíme do rolky, kterou zpevníme motouzem. Rolky okmínujeme a vložíme na pekáč, lehce podlijeme vývarem a pečeme při 190°C do měkka cca 40 min.

Při expedici maso poléváme výpekem.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:10
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:12
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat