Jogurty patří mezi nejvýznamnější skupinu mléčných výrobků. Pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Ve střevech se tvoří 70 – 80% imunitního systému.Jogurtová kultura napomáhá k lepšímu vstřebávání minerálních látek a některých vitamínů v zažívacím traktu.Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny A, B2, B12 a D, kyselinu listovou a především jsou bohatým zdrojem vápníku. Pravidelná konzumace jogurtů prý dokáže pozvednout náladu, utlumit deprese, či dokonce zpomalit stárnutí. Stačí jeden malý kelímek denně a naše imunita plesá radostí. Pokožka je zdravější, netrpíme dermatitidou, ekzémy. Chrání nás před salmonelózou.
Receptura je na 4 porce:
Z uvedených surovin vytvoříme dvě těsta. Jedno s kakaem, druhé bez kakaa. Vyválíme váleček a krájíme malé knedlíčky. Knedlíčky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 – 20 min. dle velikosti knedlíčků. Knedlíčky můžeme vařit i v páře.
Knedlíčky můžeme plnit také ovocem.
Podáváme s ovocem a šlehačkou, zdobíme kakaem nebo skořicí a lístkem meduňky.
Přejeme Vám dobrou chuť.