Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Hovězí maso se sušenými rajčaty

Hovězí maso se sušenými rajčaty

Sušená rajčata jsou oblíbenou delikatesou v italské kuchyni. I po usušení si ponechávají své výživové hodnoty a díky naložení do oleje si zachovávají jemnost a vláčnost. Sušená rajčata naložená v oleji jsou velmi chutným, zdravým a exotickým doplňkem tradičních českých jídel. Je známo, že jsou zásobárnou vitamínů, antioxidantů, lykopenů, karotenu, obsahují kyselinu listovou, zinek a vlákninu. Sušená rajčata si našla spoustu milovníků v české kuchyni právě pro svou chuť a výjimečnost.

Receptura je na 4 porce:

  • 600g hovězí zadní
  • 150g hladké mouky
  • 2ks cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • sušená rajčata
  • olej z rajčat
  • sůl

Cibuli nakrájíme na kostička a opečeme ji na oleji ze sušených rajčat. Do základu vložíme maso a orestujeme. Přidáme mletou papriku, sůl,  krátce orestujeme a vše společně dusíme do měkka. Maso vyjmeme a vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou a provaříme nejméně 30 min. Ke konci přidáme ¾  sušených rajčat.

Při expedici na maso pokládáme plátek sušených rajčat.

Podáváme s různě upravenými bramborami, špeclemi. 

Přejeme Vám  dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:12
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:35
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat