Sušená rajčata jsou oblíbenou delikatesou v italské kuchyni. I po usušení si ponechávají své výživové hodnoty a díky naložení do oleje si zachovávají jemnost a vláčnost. Sušená rajčata naložená v oleji jsou velmi chutným, zdravým a exotickým doplňkem tradičních českých jídel. Je známo, že jsou zásobárnou vitamínů, antioxidantů, lykopenů, karotenu, obsahují kyselinu listovou, zinek a vlákninu. Sušená rajčata si našla spoustu milovníků v české kuchyni právě pro svou chuť a výjimečnost.
Receptura je na 4 porce:
Cibuli nakrájíme na kostička a opečeme ji na oleji ze sušených rajčat. Do základu vložíme maso a orestujeme. Přidáme mletou papriku, sůl, krátce orestujeme a vše společně dusíme do měkka. Maso vyjmeme a vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou a provaříme nejméně 30 min. Ke konci přidáme ¾ sušených rajčat.
Při expedici na maso pokládáme plátek sušených rajčat.
Podáváme s různě upravenými bramborami, špeclemi.
Přejeme Vám dobrou chuť.