Dýně řadíme do zeleniny a je jeden z hlavních symbolů podzimu a anglosaského lidového svátku Halloween. Dýně obsahuje mnoho vitamínů, minerálních látek a betakarotenu. Je známo několik desítek druhů, nejznámější a nejchutnější jsou Hokkaido, Butternut a muškátová dýně. Pokrmy z dýně mají nádherně oranžovou barvu. Díky svému složení se hodí k dietnímu stravování.
Receptura je na 4 porce:
Kořenovou zeleninu , dýni , brambory, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky vložíme do vývaru a vaříme do změknutí. Z tuku a hladké mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme do rozmixované směsi zeleniny a dýně. Polévku dochutíme solí a bílým jogurtem. Dále nevaříme.
Při expedici zdobíme sekanou petrželkou a kopečkem bílého jogurtu.
Přejeme Vám dobrou chuť.