Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Rebarborový koláč

Rebarbora - reveň, je zelenina pochází z Asie. V minulosti se nepoužívala jako potravina, ale jako léčivá rostlina. Největšími milovníky rebarbory jsou Angličané, kteří pořádají rebarborové slavnosti a festivaly. Rebarbora obsahuje velké množství kyseliny jablečné a citrónové, je dobrým zdrojem vitaminů B a niacinu, ale má málo vitaminu C. V kuchyni se upravují pouze řapíky, listy jsou jedovaté! Před úpravou je potřeba řapíky nejprve oloupat a vždy tepelně zpracovat.

  • 3 ks celých vajec
  • 150g cukr krystal
  • 1 ks vanilínový cukr
  • 0,1 l oleje
  • 0,1 l mléka
  • 250g  polohrubé mouky
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 500g Rebarbory

Žmolenka:

  • 100 g másla
  • 150g hrubé mouky
  • 100g cukru krystal

POSTUP:

Celá vejce,  cukr krystal a vanilínový cukr ušleháme do hladké nadýchané pěny. Pěnu i nadále šleháme a přikapáváme pozvolna olej. Do hmoty přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek a mléko. Vše pozvolna mícháme. Upravenou hmotu lejeme do vymaštěného a vysypaného pekáče. Na hmotu sypeme nestejnoměrné oloupanou,  nakrájenou rebarboru. Koláč sypeme žmolenkou,  kterou připravíme smícháním polohrubé mouky másla a cukru.

Dobrou chuť Vám přeje kolektiv školní jídelny.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:42
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:43
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat