Rebarbora - reveň, je zelenina pochází z Asie. V minulosti se nepoužívala jako potravina, ale jako léčivá rostlina. Největšími milovníky rebarbory jsou Angličané, kteří pořádají rebarborové slavnosti a festivaly. Rebarbora obsahuje velké množství kyseliny jablečné a citrónové, je dobrým zdrojem vitaminů B a niacinu, ale má málo vitaminu C. V kuchyni se upravují pouze řapíky, listy jsou jedovaté! Před úpravou je potřeba řapíky nejprve oloupat a vždy tepelně zpracovat.
Celá vejce, cukr krystal a vanilínový cukr ušleháme do hladké nadýchané pěny. Pěnu i nadále šleháme a přikapáváme pozvolna olej. Do hmoty přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek a mléko. Vše pozvolna mícháme. Upravenou hmotu lejeme do vymaštěného a vysypaného pekáče. Na hmotu sypeme nestejnoměrné oloupanou, nakrájenou rebarboru. Koláč sypeme žmolenkou, kterou připravíme smícháním polohrubé mouky másla a cukru.
Dobrou chuť Vám přeje kolektiv školní jídelny.