Králičí maso považujeme za lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna, minimální množství kolagenu a nízký obsah tuku. Králičí maso je bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin, vitamínů řady B (především vit B2, B6 a B12). Strukturou se podobá masu drůbežímu. Spotřeba králičího masa v naší populaci je poměrně nízká. Považuje se za lehké, nezatěžující zpestření jídelníčku kvalitním, nízkotučným masem.
Receptura je na 4 porce:
Na másle osmahneme plátky česneku a cibule, přidáme špenát, sůl a dusíme. Králičí hřbet si mezitím připravíme na plnění – maso lehce rozřízneme, a vytvoříme plátek, opepříme a osolíme. Takto připravený králičí filet plníme špenátem a stočíme do rolky, kterou zpevníme motouzem. Rolky okmínujeme a vložíme na pekáč, lehce podlijeme vývarem a pečeme při 190°C do měkka cca 40 min.
Při expedici maso poléváme výpekem.
Přejeme Vám dobrou chuť.