Vejce (tedy přesněji bílek) je považováno za nejlepší zdroj bílkovin.Odborníci potvrdili, že vejce nepřispívají ke zvyšování hladiny krevního cholesterolu a doporučují jíst bez obav 1 až 2 vejce denně. Díky vysoké nutriční hodnotě, vejce patří mezi nejhodnotnější potraviny. Vejce je velmi vhodná potravina, která určitě patří do našich jídelníčků. Díky vysokému množství bílkovin má skvělou vlastnost zasytit a přitom neposkytuje mnoho energie.
Receptura je na 4 porce:
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět . Rohlík nakrájíme a namočíme ve smetaně, nevymačkávejte ho a i se smetanou dejte do mísy. Přidejte ostatní přísady a kromě vařených vajec zamíchejte. Zahustěte strouhankou.
Vytvarujte placičku, do ní vložte vařené vejce a pečlivě zabalte. Pštrosí vejce skládejte do pekáče, přilijte trochu vody a pečte při 200°C cca 45 min.
NÁŠ TIP : povrch kuliček potřete trochou hořčice a posypte strouhankou. Do směsi můžete přidat i chilli.
Přejeme Vám dobrou chuť.