Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Vejce (tedy přesněji bílek) je považováno za nejlepší zdroj bílkovin.Odborníci potvrdili, že vejce nepřispívají ke zvyšování hladiny krevního cholesterolu a doporučují jíst bez obav 1 až 2 vejce denně. Díky vysoké nutriční hodnotě, vejce patří mezi nejhodnotnější potraviny. Vejce je velmi vhodná potravina, která určitě patří do našich jídelníčků. Díky vysokému množství bílkovin má skvělou vlastnost zasytit a přitom neposkytuje mnoho energie.

Receptura je na 4 porce:

  • 500 g mletého masa- mix hovězího a vepřového
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  •  majoránka
  • 1 ks rohlíku
  • 100 ml smetany
  • 1 ks vejce
  • 4-5 ks vajec- vařených
  • strouhanka- na zahuštění

POSTUP

Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět . Rohlík nakrájíme a namočíme ve smetaně, nevymačkávejte ho a i se smetanou dejte do mísy. Přidejte ostatní  přísady a kromě vařených vajec  zamíchejte. Zahustěte strouhankou.

Vytvarujte placičku, do ní vložte vařené vejce a pečlivě zabalte. Pštrosí vejce skládejte  do pekáče, přilijte trochu vody a pečte při 200°C cca 45 min.

NÁŠ TIP : povrch kuliček potřete trochou hořčice a posypte strouhankou. Do směsi můžete přidat  i chilli.

Přejeme Vám  dobrou chuť.

Datum vložení: 21. 8. 2022 22:46
Datum poslední aktualizace: 21. 8. 2022 22:47
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat