Menu
Základní škola Podbořany,
Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany Husova 276, okres Louny

Kuře pečené na zelí

Kuře pečené na zelí

Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Bylo součástí jídelníčku našich předků a rozhodně bychom ho měli zařadit i do moderní české kuchyně Kysané zelí. Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. Podporuje detoxikaci těla a krvetvorbu.

Náš recept:

Kalkulace je pro 4 osoby 

  • 4 ks kuřecích stehen
  • 240g kysaného zelí
  • 100g anglické slaniny
  • 40g cibule
  • sůl,  grilovací koření

Technologický postup:

Na dno pekáče rozložíme vrstvu kysaného zelí a poklademe kolečky cibule. Porce kuřat omyjeme a očistíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Kuřecí stehny naskládáme na zelí. Takto upravené maso pečeme na 200°C cca 1 hod. když je maso poloměkké poklademe jej anglickou slaninou a dopečeme.

Hotový pokrm podáváme s vařenými bramborami, bramborovými špeclemi.

Pro bohatou chuť zelí můžeme přidat anglickou slaninu nakrájenou na kostičky také do kysaného zelí.

Přeje Vám dobrou chuť.

Datum vložení: 18. 8. 2022 22:54
Datum poslední aktualizace: 18. 8. 2022 22:55
Autor: Správce Webu
nahoru

Dovednosti Učení Hra Aktivita


Mohlo by Vás zajímat