Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Bylo součástí jídelníčku našich předků a rozhodně bychom ho měli zařadit i do moderní české kuchyně Kysané zelí. Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. Podporuje detoxikaci těla a krvetvorbu.
Kalkulace je pro 4 osoby
Na dno pekáče rozložíme vrstvu kysaného zelí a poklademe kolečky cibule. Porce kuřat omyjeme a očistíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Kuřecí stehny naskládáme na zelí. Takto upravené maso pečeme na 200°C cca 1 hod. když je maso poloměkké poklademe jej anglickou slaninou a dopečeme.
Hotový pokrm podáváme s vařenými bramborami, bramborovými špeclemi.
Pro bohatou chuť zelí můžeme přidat anglickou slaninu nakrájenou na kostičky také do kysaného zelí.
Přeje Vám dobrou chuť.