415 214 102
reditelka@1zs.podborany.cz
Maso divoké zvěře se od masa domácích zvířat výrazně liší. Má tmavou barvu, chuť i aroma. Právě tyto charakteristiky z něj činí vyhledávanou pochoutku. Právě období podzima je charakteristické pro zvěřinu. Nejčastěji se upravuje na víně a nadivoko. Zvěřina má vyšší obsah bílkovin, vitamíny skupiny B a minerální látky (sodík, draslík, železo, fosfor). Vzhledem k nízkému obsahu tuku je lehce stravitelné.
Jogurty patří mezi nejvýznamnější skupinu mléčných výrobků. Pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Ve střevech se tvoří 70 – 80% imunitního systému.Jogurtová kultura napomáhá k lepšímu vstřebávání minerálních látek a některých vitamínů v zažívacím traktu.Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny A, B2, B12 a D, kyselinu listovou a především jsou bohatým zdrojem vápníku. Pravidelná konzumace jogurtů prý dokáže pozvednout náladu, utlumit deprese, či dokonce zpomalit stárnutí. Stačí jeden malý kelímek denně a naše imunita plesá radostí. Pokožka je zdravější, netrpíme dermatitidou, ekzémy. Chrání nás před salmonelózou.
Mohlo by Vás zajímat
Ovoce a zelenina do škol
BOVYS
MŠMT
Národní plán obnovy
Financováno Evropskou unií