Kotva
9. B
Archiv
Office 365

Mapa webu

JOGURTOVÉ KNEDLÍKY DUO

Vloženo: 14.10.2015 | Autor: Marholdova | Zobrazeno: 897x | Zatím neupraveno

Jogurtové knedlíky

Bílý jogurt

Jogurty patří mezi nejvýznamnější skupinu mléčných výrobků. Pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Ve střevech se tvoří 70 – 80% imunitního systému.Jogurtová kultura napomáhá k lepšímu vstřebávání minerálních látek a některých vitamínů v zažívacím traktu.Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny A, B2, B12 a D, kyselinu listovou a především jsou bohatým zdrojem vápníku.Pravidelná konzumace jogurtů prý dokáže pozvednout náladu, utlumit deprese, či dokonce zpomalit stárnutí. Stačí jeden malý kelímek denně a naše imunita plesá radostí.Pokožka je zdravější, netrpíme dermatitidou, ekzémy. Chrání nás před salmonelózou.

 

NÁŠ RECEPT :  

 

 JOGURTOVÉ KNEDLÍKY S OVOCEM A ŠLEHAČKOU   Receptura  je na  4 porce

 

500 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
250 g bílého jogurtu (min. 3,5% tuku)
50 g změklého másla
2 vejce
kakao, špetka soli

 

Z uvedených surovin vytvoříme dvě  těsta. Jedno s kakaem, druhé bez kakaa. Vyválíme váleček a krájíme malé knedlíčky. Knedlíčky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 – 20 min. dle velikosti knedlíčků. Knedlíčky můžeme vařit i v páře. 

Knedlíčky můžeme  plnit také  ovocem.

Podáváme s ovocem a šlehačkou, zdobíme kakaem nebo skořicí a lístkem meduňky.

 

Přejeme Vám  dobrou chuť.